Wat kan ik voor u betekenen

 

2WhatsApp Image 2020-06-11 at 14.33.14

 

Wanneer u mij vraagt het afscheid van uw dierbare te verzorgen, dan gaan we het volgende samen regelen.

Als eerste bespreken we de plaats van de opbaring. Dit kan zowel thuis als in bijvoorbeeld het Uitvaarthuis Geldrop of Uitvaartcentrum Rustven te Leende waarmee ik nauw samenwerk. Wanneer u kiest voor een thuisopbaring zorg ik ervoor dat er een professionele verzorging van de overledene thuis plaats vindt, eventueel samen met u indien u dat wenst. Bij een opbaring in het uitvaarthuis te Geldrop of in het Uitvaartcentrum Rustven in Leende zal de verzorging daar plaatsvinden. U kunt hier – indien gewenst – beschikken over een familiekamer gedurende de dagen van de opbaring, zodat u 24 uur per dag wanneer u maar wilt naar uw dierbare overleden naaste kunt gaan.

We overleggen waar u de uitvaart wilt laten plaatsvinden. Dat kan bij diverse crematoria in de omgeving bijvoorbeeld in Heeze, Veldhoven, Eindhoven of Weert. Of – indien u voor een kerkelijke uitvaart kiest – bij de kerk en begraafplaats in uw woonplaats. Ook de Natuurbegraafplaats Schoorsveld, gelegen in Heeze, is een mooie plek. Voor kleine ceremonies kunt u ook in Leende terecht bij Uitvaartcentrum Rustven (circa 30 personen). Natuurlijk zijn eventuele andere mogelijkheden (thuis of bijvoorbeeld een restaurant of andere accomodatie) ook bespreekbaar.

Vrij snel overleg ik met u of u gebruik wilt maken van de kwaliteiten van Marieke van Ooijen voor het samenstellen en begeleiden van de ceremonie of herdenking die plaats gaat vinden. Meer informatie over mijn samenwerking met Marieke kunt u elders op deze website terugvinden, zowel bij de recensies als op deze pagina.

Daarna gaan we samen de kaart bespreken en regelen. Ik kan u hierbij heel goed begeleiden aangezien ik van origine grafisch vormgever ben. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het herdenkingskaartje en een eventuele advertentie. Ik kan u begeleiden bij het versturen van de kaart of dit in zijn geheel op me nemen. Indien u mij de adressen digitaal ter beschikking stelt kan ik de etiketten voor u printen en de gehele verzending verzorgen. Maar meestal kiest een familie ervoor dit zelf te doen.

Wanneer alle overige keuzes (kist, bloemen etc.) ook gemaakt zijn kan ik u een voorlopige prijsindicatie geven. Vaak heeft u deze al de volgende dag. De uiteindelijke factuur wijkt nooit veel af van deze prijsindicatie en valt meestal zelfsĀ  lager uit.

In de dagen die volgen maken we elke dag extra stappen tot uiteindelijk de uitvaartdag daar is. Samen hebben we dan zorg gedragen voor een mooi, respectvol en warm afscheid.

 

Enige tijd na de uitvaart kom ik nog bij u langs voor een nagesprek.