schoorsveld-yvonne-1

Voorbesprekingen

Het is alweer een tijd geleden dat ik mijn vorige update schreef. En nu is het half februari. De eerste maand van 2017 hebben we al even achter ons gelaten en ik heb er zelfs al een mooie vakantie met mijn zussen op zitten. Familie is waardevol. Ik ben uitgerust en klaar om door te pakken en als de telefoon dan maar niet wil rinkelen, steken de twijfels even de kop op. Het valt niet altijd mee om dan positief te blijven. Vooral als het een tijdje té rustig is. Toch zit het ergens in me dat het allemaal wel goed komt. Het vertrouwen dat tien families mij inmiddels al hebben gegeven, sterkt mij hierin. Het heeft gewoon tijd nodig.

Momenteel ben ik aan het bedenken hoe ik kan zorgen dat ik als startende uitvaartondernemer ‘in the picture’ blijf. Natuurlijk, ik heb samen met Susanne Groeneveld het magazine Salut! opgezet en we zijn druk doende met de voorbereidingen voor het volgende nummer. Ik ga ook weer nieuwe informatieavonden houden bij mij thuis en overweeg om in het voorjaar een wandeling te organiseren bij de Natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze. Daarnaast wil ik me meer gaan bezighouden met het vastleggen van laatste wensen.

In deze zogenoemde voorbesprekingen stellen we de uitvaart al zo’n beetje samen. De familie of de persoon die het gesprek heeft aangevraagd, zet de wensen samen met mij op een rijtje. Ik maak er een samenvatting van en stel alvast het bijbehorende kostenplaatje samen. Er is een heleboel vooraf te regelen, zodat nabestaanden in de verdrietige tijd na een overlijden niet meer voor lastige keuzes komen te staan. Een voorbespreking kan veel rust geven, vooral als iemand al oud is of ziekelijk. Het is fijn te weten dat alles goed is geregeld. Het voorgesprek is er ook om te kijken of er een klik is. Het is een kennismaking met mij en mijn manier van werken. En natuurlijk is het altijd vrijblijvend.

Ik wil de komende tijd meer voorbesprekingen/kennismakingsgesprekken gaan voeren. Ben jij of een familielid geïnteresseerd in zo’n gesprek schroom dan niet om mij te bellen of te mailen. Dat kan ook als je elders bent verzekerd…

Je kunt me bereiken op 06 51 56 27 17 of via info@linde-uitvaart.nl