hart

Wilt u een eenvoudige uitvaart?

Een eenvoudige uitvaart? Ja die zijn er ook. En ik regel ze voor u!

 

Wat kost een uitvaart?

Toch al gauw tussen de 5.000 en de 10.000 euro. Dat is veel. Dat is heel veel! Niet iedereen heeft dat geld op de bank staan of in een oude sok onder het bed liggen. Dat het zoveel kost, heeft vooral te maken met keuzes. Wie een uitvaart wil met toeters en bellen, moet daarvoor diep in de buidel tasten. En met toeters en bellen bedoel ik: een dure kist, een overlijdensadvertentie in de krant, een grote hoeveelheid rouwkaarten en herinneringskaartjes en dure bloemstukken. Waar vooral een hoop geld in gaat zitten, is de koffie en de cake na afloop, tegenwoordig niet zelden vervangen door wijn met bitterballen, belegde broodjes of worstenbroodjes. Een crematie is goedkoper dan een begrafenis. Kiest u voor het laatste, dan komen daar nog grafrechten bij en de kosten van een gedenksteen.

 

Een eenvoudige uitvaart

Maar wat als u al die toeters en bellen niet hoeft? Of als u simpelweg niet het geld daarvoor heeft? Dan is het fijn om te weten dat het ook anders én goedkoper kan.

Ook voor 2.500 euro kan ik voor u een uitvaart regelen.

 

Wat mag u daarvoor verwachten?

Een eenvoudige kist, de verzorging van de overledene, een thuisopbaring met koelplaat, het vervoer naar het crematorium, de crematie, de aangifte in het gemeentehuis en de verzorging van alle formaliteiten. Dus geen dure advertentie, geen kaarten, geen plechtigheid en geen koffie of borrel na afloop.

 

Dat vindt u wel heel karig?

Bedenk dat kaarten tegenwoordig heel gemakkelijk te vervangen zijn door berichten via internet: e-mail of social media. En bedenk dat geen plechtigheid in een crematorium niet hoeft te betekenen dat er helemaal niets gebeurt. Een afscheid met mooie woorden kan ook thuis worden gehouden, met eigen koffie en eigen koekjes of broodjes.

Ik merk dat steeds meer mensen een sober afscheid willen. Omdat het geld ontbreekt, maar soms ook omdat ze maar een kleine kennissenkring hebben, die ook thuis kan worden ontvangen. Of simpelweg omdat ze het liever bescheiden houden.

Ik ben er ook om die wensen te vervullen. Met net zoveel zorg en aandacht als bij een dure uitvaart.

 

Wilt u meer informatie?

Bel of mail me gerust! 06-51562717 of info@linde-uitvaart.nl. Desgewenst kunnen we uw wensen vooraf bespreken en vastleggen.