Consequenties corona-virus voor uitvaarten

De overheid heeft op 15 maart verdergaande maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn van grote invloed op condoleancebezoeken en uitvaartplechtigheden. Samenkomen en samen met uw familie, vrienden en bekenden rouwen en met elkaar het verlies delen, is nu slechts beperkt mogelijk.

 

Maximale aantal gasten

Het maximale bezoekersaantal van een uitvaart is tot 1 juli bepaald op 30 personen. Vanaf 1 juli zijn weer meer personen toegestaan, afhankelijk van de locatie. Zo mag bijvoorbeeld in het crematorium in Heeze een auladienst gehouden worden met 100 personen, maar een auladienst met horeca erbij is bepaald op 80 personen. Voor elk crematorium gelden andere aantallen.

 

Persoonlijk contact

Ter bescherming van ieders gezondheid, is het van belang dat er zo min mogelijk fysiek bezoek plaatsvindt. Toch ben ik van mening dat ik ook persoonlijk bij u langs wil en kan komen in deze voor u moeilijke tijd. Wel wil ik u vragen het aantal aanwezige personen dan te beperken. En als vanzelfsprekend dat er geen klachten zijn die wijzen op het Covid-19 virus.

Gezien de zeer bijzondere omstandigheden, vraag ik uw begrip hiervoor.

 

Crematorium en Begraafplaats

Ik wil u erop wijzen dat ook crematoria en begraafplaatsen zullen toezien op de naleving van de richtlijnen van het RIVM. Ook de maximale bezoekersaantallen worden bij binnenkomst in het crematorium gecontroleerd.

Kijk voor meer informatie hierover op de website van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen en/of op de website van de Landelijke vereniging van crematoria.

 

Condoleren

Niets is waardevoller dan elkaar steun te betuigen bij het verlies van een dierbare, bijvoorbeeld door elkaar te omhelzen. Als gevolg van het corona-virus zijn echter maatregelen afgekondigd ter bescherming van onze gezondheid, welke inhouden dat we geen handen meer schudden en dat we het fysieke contact tot een minimum moeten beperken. Een respectvol alternatief voor handen schudden is bijvoorbeeld het leggen van uw hand op uw hart wanneer u de condoleance uitspreekt.

 

Mocht u nog vragen hebben schroom dan niet mij hierover te benaderen
via info@linde-uitvaart.nl